Једна особа погинула у ланчаном судару на ауто-путу код Крагујевца

На ауто-путу Београд–Ниш код Крагујевца дошло је до ланчаног сударa три теретна возила, два путничка, комбија и пикап возила. Једна особа је погинула, а четири су лакше повређене. Нормализован саобраћај који је био у прекиду више сати.

На ауто-путу Београд–Ниш око 12.30 дошло је до ланчаног судара. Тешко повређени возач комбија из Београда, пребачен је у крагујевачки Клинички центар, међутим, без знакова живота. Четири особе су лакше повређене.

"У Клинички центар у нашу службу реанимације превезено је једно лице. Констатовали смо смртни исход. Ради се о млађој особи, претпостављам од 20 година", каже др Владимир Вукићевић, анестезиолог Клиничког центра у Крагујевцу.

Како извештач РТС-а са лица места сазнаје, удес је највероватније изазвао дим који се шири са оближње њиве где је запаљена стрњика.

Један од учесника удеса рекао је да је улетео у густ дим и да је видео како кочи возило испред њега. Иако су закочили и он и возило иза њега, судар је био неминован. 

Један од мештана рекао је да је још у десет часова видео да је њива запаљена. И даље тиња ватра на неколико хектара у околини ауто-пута.

Поводом саобраћајне несреће на ауто-путу код Баточине, министар Небојша Стефановић је рекао да очекује од припадника полиције да што пре пронађу особу која је одговорна за паљење ниског растиња поред ауто-пута, што је највероватније узрок тешког ланчаног судара.

О свему је обавештено надлежно тужилаштво, по чијем налогу полиција већ поступа, изјавио је Стефановић за Танјуг. 

"Овакве ствари се не могу толерисати и надам се да ће надлежни органи пронаћи осумњиченог и да ће он бити адекватно кажњен", закључио је Стефановић. 

Дамир Окановић из Комитета за безбедност саобраћаја рекао је раније да је крајње време да МУП и Тужилаштво крену са хапшењем одговорних за паљење њива, јер угрожавају безбедност. Они не чине прекршаје, већ кривична дела која могу довести до трагичних последица, оценио је Окановић. 

Саобраћај је био обустављен на два километра од наплатне станице Баточина, у смеру од Београда ка Нишу све док брза трака није била оспособљена за саобраћај.

"Путеви Србије" су саопштили да је у 19.30 нормализован саобраћај на ауто-путу, после ланчаног судара.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво