Адвокат: Нема доказа против Шарића, ослободите га

Бранилац Дарка Шарића, адвокат Радосав Баћовић, затражио је од Специјалног суда у Београду да Шарића ослободи од оптужби за организовање криминалне групе која је, према тврђама тужилаштва, прошверцовала 5,7 тона кокаина из Латинске Америке у Западну Европу.

У завршној речи Баћовић је предложио суду и да Шарићу укине протвор у којем је већ четири и по године, од марта 2014, када се предао правосудним органима након вишегодишњег бекства.

Баћовић предлаже да га судско веће ослободи оптужби услед недостатка доказа и да му укине притвор у ком је већ готово пет година.

"Не постоји ни једна околност која указује на опасност од бекства. Пре свега, он је добровољно дошао у земљу. Ја сам слетео у земљу, на Аеродром Никола Тесла са њим. Дошли смо слободни. Једино што је тражио јесте да му се суди по закону. Уколико суд сматра да треба, може му одредити и блажу меру, кућни притвор у ком би боравио са супругом и сином", рекао је адвокат Баћовић.

Претходно је тужилаштво за организовани криминал тражило да се Шарићу изрекне максимална казна затвора - 30 до 40 година.

Шарићев адвокат сматра да је оптужница апстрактна, неодређена и несадржајна, те да се, како је навео, "стиче утисак да је Дарко Шарић у њу уметнут, а да са шверцом кокаина нема никакве везе".

Накан Баћевића завршне речи изложиће и други Шарићеви браниоци.

Када адвокати свих 25 оптужених, као и они сами, изнесу завршне речи, суд ће заказати изрицање првостепене пресуде.

Прву првостепену пресуду прошле године је укинуо Апелациони суд и наложио понављање суђења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи