Откривено пола тоне "фалсификоване" робе

Цариници су у два наврата претходних дана задржали око пола тоне робе за коју се сматра да повређује право интелектуалне својине познатих брендова, саопштилаје Управа царина.

Последњи у низу прекршаја, наведено је, откривен је 13. октобра 2018. године приликом контроле магацина курирске службе у Шапцу где је пронађено око 1200 артикала гардеробе без потребне документације о њиховом пореклу и плаћеним дажбинама.

Заплењено је више од 670 комплета тренерки, око 370 доњих делова и преко 80 дуксева и јакни за које постоји сумња да повређују право интелектуалне својине познатих марки ''најк'' и ''адидас''.

Још један такав покушај спречен је дан раније на граничном прелазу Прешево.

Цариници су посумњали да се у камиону турских регистарских ознака, који је за увозника у Новом Пазару, из Турске превозио готово 22 тоне материјала за завесе, налази и део који није пријављен.

Детаљним прегледом товара цариници су установили да је у једној од бројних наизглед идентичних кутија са робом сакривено и 200 пари ''најк'' патика у чију се аутентичност сумња, а чија је вредност процењена на износ од 600.000 динара.

Царинска служба има обавезу да за сваку робу, за коју се посумња да је плагијат, прекине царински поступак и о томе обавести носиоца права који има рок од 10 радних дана да се изјасни да ли је роба кривотворена и да да сагласност за њено уништење, речено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи