Ухапшен "малчански берберин" због прогањања жена на "Месинџеру"

Н. Ј. из околине Ниша ухапшен због сумње да је већи број жена прогањао са свог профила на друштвеној мрежи "Фејсбук". Терети се да им је, преко апликације "Месинџер", у дужем временском периоду слао поруке у којима им је тражио да му доставе своју исечену косу или да их шиша у замену за новчану надокнаду. Реч је о мушкарцу који је у јануару изашао из затвора, где је служио казну због силовања, каже директор полиције Владимир Ребић за РТС.

Четрдесетпетогодишњем Н. Ј. је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву у Београду, саопштио је МУП.

Медији су писали о претњама и сексуалном узмнемиравању "бившег берберина" - такозваног малчанског берберина.

"То је човек који је у јануару изашао са одслужења затворске казне коју је служио због извршеног кривичног дела силовања и због чињенице да се појавила информација о могућим претњама у складу са надежним вишим тужилаштвом извршен је претрес и њему је јуче одређено задржавање, због дела кривичног дела прогањања", рекао је директор полиције Владимир Ребић за РТС.

Директор полиције осврнуо се и на лажние пријаве отмице деце, указујући да је реч о "правој епидемији".

Образложио је да је у Новом Саду била пријава девојчице која је покушана да буде отета од мушкарца који је био наг у свом возилу. Испостивало се да је, прегледом камера, након испитивања возача и разговора девојчице у Центру за социјални рад, пријава била измишљена и да се возач распитивао за пут како да дође до жељене дестинације.

Навео је пример и девојчица у Гроцкој која је измислила да је отета од стране непознатог лица да би оправдала разлоге дужег задржавања у школи јер је имала приватне разлоге да не дође кући на време.

"Очигледно да се ради о учесталом пријављивању отмице, што изазива панику код грађана", рекао је Ребић.

Ребић каже да најчешће пријављују родитељи или наставници у школама али на непримерен начин.

"Апелујем на све њих да пријаве полицији и она ће спровести све потребне активности и мере. Никако не пријављивати на друштвене мреже и ширити је друштвеним мрежама, што се у свим случајевима десило", рекао је Ребић

Тако се изазива несигурност и паника грађана, каже Ребић.

Испитани су сви пријављени покушаји отмице и у 11 случајева је утврђено да није било покушаја отмице.

Говорећи о прошлонедељном упаду хулигана у у Бетон халу, Ребић каже да је случај при крају с обзиром на чињеницу да су идентификовани сви учесници.

"Три лица су задржана, одређено је полицијско задржавање и за једног и притвор. Остали се налазе на слободи зато што нису диступни полицији. Наћи ћемо их пре или касније", истакао је Ребић.

Они се терете за кривичнно дело насилничког поонашања а у претходном периоду били су извршиоци кривичних дела.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи