Заплењено 1,27 милиона евра од фудбалских менаџера

Тужилаштво за организовани криминал је привремено одузело укупно 1.275.625,14 евра од фудбалских менаџера Уроша Јанковића и Дејана Вељковића, који се сумњиче за прање новца стеченог незаконитим радњама приликом трансфера фудбалера у европским клубовима, саопштено је из тужилаштва.

Од тог износа 539.250 евра заплењено је у готовини након претреса станова, локала и сефова, а 736.375,14 евра са девизних рачуна осумњичених, прецизира се у саопштењу.

У односу на седам луксузних станова и једном локалу који се налазе у Нишу и Београду донете су наредбе о забрани располагања, с обзиром на то да постоји сумња да представљају противправну имовинску корист стечену извршењем кривичних дела прање новца, напомиње тужилаштво.

Ове мере су, како се додаје у саопштењу, предузете у наставку међународне акције сузбијања корупције и прања новца стеченог незаконитим радњама приликом трансфера фудбалера у европским клубовима, у сарадњи са Безбедносно-информативном агенцијом, Службом за борбу против организованог криминала, Јединицом за финансијске истраге и Управом за спречавање прања новца Републике Србије.

Виши суд у Београду одредио је у среду увече екстрадициони притвор Јанковићу, који је црногорски држављанин, а по међународној потерници коју је за њим расписала Белгија.

Белгија га тражи због сумње да је извршио кривично дело криминалног организовања корупције и прања новца.

Вељковић је ухапшен у Белгији.

Пре два дана Тужилаштво за организовани криминал је саопштило да је по њиховом налогу у среду извршен претрес шест локација и заплењено 800.000 евра за које се сумња да је стечен прањем новца незаконито стеченог малверзација у белгијским фудбалским клубовима.

У Белгији су тим поводом ухапшени тренер фудбалског клуба Бриж, затим двојица белгијских фудбалских судија, неколико фудбалских менаџера најпознатијих клубова из прве лиге Белгије, а у вези са малверзацијама поводом трансфера играча у фудбалским клубовима Бриж, Андерлехт, Локерен, Гент и другим.

Извршен је претрес просторија десет фудбалских клубова у Белгији, на укупно 57 локација.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи