Тужилац из Новог Пазара ослобођен оптужби за злоупотребу положаја

Специјални суд у Београду ослободио је заменика Основног јавног тужиоца у Новом Пазару Раданка Лојаницу од оптужби да је злоупотребио службени положај.

Раданко Лојаница је данашњом пресудом ослобођен од оптужби да је од једног окривљеног захтевао да средства од опортунитета уплати у ненаменске сврхе и тако и себи и другом прибавио имовинску корист.

Ово је друга првостепена пресуда, пошто је прву којом је Лојаница био осуђен на десет месеци затвора, зимус укинуо Апелациони суд у Београду и наложио да му се понови суђење. 

На ову пресуду тужилаштво за организовани криминал има право да уложи жалбу Апелационом суду у Београду у року од осам дана од дана пријема преписа пресуде.

Раданка Лојаницу тужилаштво терети да је поступајући по кривичној пријави полиције против Н. З. извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја тако што је у поступку опортунитета против Н. З, окрвиљеном предочио могућност одлагања кривичног гоњења и одбачаја кривичне пријаве, условљавајући га да у хуманитарне сврхе уплати 100.000 динара, и то прво 50.000 динара на рачун КУД "Штаваљ", дајући му истовремено упутства исписана на листу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво