Осумњичени да су рентирали возила у Италији и продавали у Србији бране се са слободе

Свих седам осумњичених да су као чланови међународне криминалне групе у Италији рентирали возила и продавали их у Србији или растављали у делове пуштени су да се бране са слободе, а само је двојици на предлог Тужилаштва за организовани криминал одређена мера заштите напуштања боравишта.

Судија за претходни поступак је након разматрања предлога тужилаштва донео решење којим је према окривљенима З. Н. и Р. Р. одредио меру забране напуштања боравишта и наложио им да се сваког првог понедељка у месецу јављају надлежној полицијској станици према месту боравишта, рекла је за Танјуг портпаролка суда Бојана Станковић.

Окривљени су такође упозорени да им се може одредити тежа мера ако прекрше изречену забрану.

Против овог решења дозвољена је жалба кривичном ванрасправном већу у року од три дана.

Окривљенима се ставља на терет извршење кривичних дела удруживање ради вршења кривичних дела и утаја.

У овом поступку сумњиче се поред З. Н. и Р. Р. и М. Р. (58) и И. Р. (38) из Младеновца, Ж. М. (69), М. Ј.(58) и С. С. (65) из Титела, док су организатор и још један припадник ове групе кривично процесуирани на територији Италије.

Сумња се да су Ж. М., М. Ј., С. С., Р. Р., З. Н., члан криминалне групе из Италије и још два лица за којима полиција интензивно трага, на територији Италије на своја имена, без намере враћања, рентирали возила која су довозили у Србију, саопштила је јуче полиција.

М. Р. и И. Р. су та возила откупљивали, а затим их продавали или их у радионици и гаражи у склопу породичне куће у Младеновцу растављали у делове.

Приликом претреса породичне куће, гараже и радионице осумњичених М. Р. и И. Р., полиција је пронашла 12 возила, 68 мотора и већи број ауто-делова.

Такође, претресом куће Ж. М. у Тителу пронађен је пиштољ марке "берета" па ће против њега бити поднета и кривична пријава за недозвољену производњу, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, навела је полиција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво