Оптужни предлози против шест особа за експлозију у ТРЗ "Медна"

Више јавно тужилаштво у Крагујевцу поднело Вишем суду у Крагујевцу оптужне предлоге против шест особа због експлозије у Техничко-ремонтном заводу "Медна", у којој су, 28. фебруара прошле године, живот изгубила четворица запослених.

Окривљени су Д. К. (1963) из Крагујевца и Д. Ж. (1970) из Чачка, због постојања оправдане сумње да су као професионална војна лица на руководећим местима у Техничко-ремонтном заводу "Медна", извршили кривично дело – непредузимање мера за обезбеђење војне јединице.

Такође, оптужни предлог, поднет је, и против четворице службених лица: И. Н. (1981), С. П. (1973), 3. А. (1978) и С. К. (1969), из Крагујевца, због кривичног дела – тешко дело против опште сигурности.

Окривљенима се ставља на терет, да је свако у оквиру своје надлежности учинио пропуст, у смислу непредузимања пружања упутстава и прописаних потребних мера из бласти безбедности и здравља на раду у објектима, на радним местима и радној околини за чување живота и здравља људи и обезбеђење објеката који су му поверени, односно, пропуст да у оквиру своје надлежности поступи по прописима и техничким правилима о примени мера заштите.

Због тога је, наводи се у саопштењу ВЈТ у Крагујевцу, 28. 02. 2017. године, након избијања пожара, у радионици број 28 у боксу 10,у којој је била већа количина убојних средстава од дозвољене, ватра проширила на још две радионице, и дошло је до експлозије.

У експлозији су погинула четири лица – потпуковник Мирослав Перишић, капетан Дарко Костић и цивилна лица запослена у Техничко-ремонтном заводу "Медна" – Жељко Николић и Дејан Ковачевић.

Осам радника ТРЗ-а и четири припадника Ватрогасно-спасилачке бригаде у Крагујевцу задобило је тешке телесне повреде, а лаке телесне повреде задобило је четири радника Техничко-ремонтног завода "Медна" и пет припадника Ватрогасно-спасилачке бригаде.

"У пожару и експлозији, настала и већа материјална штета и то у ТРЗ-у у износу од 123.447.000,00 динара, а по средства и опрему Ватрогасно-спасилачке бригаде у износу д 1.560.000,00 динара, све у укупном износу од 124.603.000,00 динара", наводи се у саопштењу Вишег јавног тужилаштва у Крагујевцу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи