Рентирали возила у Италији, а продавали у Србији – седморо ухапшених

На територији Новог Сада, Шапца, Љубовије и Младеновца ухапшено седам особа осумњичених да су као чланови међународне организоване криминалне групе извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и утаја, саопштио је МУП.

Ухапшени су: М. Р. (1960) и И. Р. (1980) из Младеновца, Ж. М. (1949), М. Ј. (1960) и С. С. (1953) из Титела, Р. Р. (1972) из Љубовије и З. Н. (1967) из Новог Сада, док су организатор и још један припадник ове групе кривично процесуирани на територији Италије.

Сумња се да су Ж. М., М. Ј., С. С., Р. Р., З. Н., члан криминалне групе из Италије и још две особе за којима полиција интензивно трага, на територији Италије на своја имена, без намере враћања, рентирали возила која су довозили у Србију, наводи се у саопштењу МУП-а.

М. Р. и И. Р. су та возила откупљивали, а затим их продавали или их у радионици и гаражи у склопу породичне куће у Младеновцу растављали у делове.

Приликом претреса породичне куће, гараже и радионице осумњичених М. Р. и И. Р., полиција је пронашла 12 возила, 68 мотора и већи број ауто-делова.

Такође, претресом куће Ж. М. у Тителу пронађен је пиштољ марке "берета" па ће против њега бити поднета и кривична пријава за недозвољену производњу, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Тужилаштву за организовани криминал у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво