Хапшења због продаје дроге у близини вождовачких школа

Полиција хапсила пет особа осумњичених да су, као припадници организоване криминалне групе, користећи малолетнике, продавали наркотике у близини основних и средњих школа на београдској општини Вождовац. Акцију су, после вишемесечног рада, спровели припадници Службе за борбу против организованог криминала МУП-а Србије у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал.

Због основане сумње да су починили кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, удруживање ради вршења кривичних дела и недозвољена производња држање ношење и промет оружја и експлозивних материја, ухапшени су М. Е. (1997), који се сумњичи да је организатор групе, С. А. (1997), М. Н. (2000), К. С. (1997) и Т. А. (2000), саопштино је МУП Србије.

Полиција је од припадника групе запленила више од 9,5 килограма марихуане, пиштољ и двадесет пет метака.

Сумња се да су чланови ове криминалне групе наркотике скривали у напуштеним возилима које су остављали на паркинзима, док су мање количине, спремне за даљу продају, скривали у двориштима основних и средњих школа.

Припадници организоване криминалне групе су, како се сумња, преко малолетника, марихуану продавали у школским двориштима и у близини основних и средњих школа на Вождовцу.

Постоје основи сумње да су, након продаје, малолетници новац предавали члановима организоване криминалне групе или директно организатору.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће уз кривичну пријаву бити приведени Тужилаштву за организовани криминал.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво