Истрага о нападу на младиће албанске националности у Новом Саду

Два младића албанске националности нападнута су у ноћи између суботе и недеље у Новом Саду. Полиција ради на расветљавању овог догађаја. Председник Србије затражио да се нападачи најоштрије казне.

Неколико особа је у ноћи између суботе и недеље напало двојицу младића у Футошкој улици у Новом Саду, незванично сазнаје РТС.

Матица Албанаца Србије је саопштила да су нападнути младићи албанске националности и да имају по 19 година.

Један младић је задобио теже повреде, али се сада налази ван животне опасности, док је други младић са лакшим повредама пуштен на кућно лечење.

"У Клинички центар су примљена оба момка, један је лакше повређен и исти дан је отпуштен и код куће је. Други момак који има 19 година задобио је тешке телесне повреде. Имао је изоловану повреду главе. Оперисан је и стање му је стабилно", рекао је покрајински секретар за здравство др Зоран Гојковић.

Младић који је пуштен из болнице рекао је новинару РТС-а да су их напали хулигани вероватно зато што су их, каже, чули да причају на албанском.

Он очекује се да ће виновници овог напада бити ускоро откривени и приведени правди.

Полицијска истрага је у току. Новосадска полиција још није издала званично саопштење поводом овог инцидента.

Председник Србије Александар Вучић најоштрије је осудио напад на двојицу држављана Србије албанске националности у Новом Саду, и поручио да сви грађани Србије морају да имају једнаку заштиту.

Затражио је да нападачи буду што пре пронађени и најстроже кажњени.

"То су српски држављани. Тражим од МУП-а да пронађе људе који су нападачи на двојицу Албанаца. Сви наши грађани морају да имају једнаку заштиту", поручио је Вучић.

Касније данас, Вучић је навео да због лета за Казахстан, где иде у службену посету, неће моћи данас да обиђе младиће.

Напад су најоштрије осудили Покрајинска влада, председник покрајинске скупштине Иштван Пастор и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, као и повереница за равноправност Бранкица Јанковић и покрајински омбудсман.

Покрајински одбор ДС-а, Лига социјалдемократа Војводине и Грађански блок 381 су, такође, осудили напад.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво