Окончана потрага за Младићевим јатацима у Аранђеловцу

Специјалне јединице српске полиције, у склопу потраге за помагачима Ратка Младића, завршиле претрес приватне куће у Аранђеловцу. После акције припадници САЈ-а се повукли са аранђеловачких улица.

Опсежна акција МУП-а Србије, која је трајала три и по сата,  изведена је по налогу Тужиоца за ратне злочин Владимира Вукчевића, у оквиру Акционог плана за лоцирање, хапшење и трансфер хашких бегунаца.

Специјалне јединице претресле су приватну кућу Љубинка Златића у Косовској улици број 21, јавља дописник РТС-а из Аранђеловца Сузана Богићевић. 

Током акције, у којој су учествовали припадници Специјалне антитерористичке јединице, САЈ, саобраћај у Косовској улици је био блокиран, а испред куће било је паркирано неколико џипова.

Полиција је опколила кућу и започела претрес нешто пре десет часова.

Током акције полиције, у Косовској улици окупило се неколико десетина грађана, који су рекли да су присталице Српске радикалне странке. Они су негодовали због акције полиције.

Школски другови

Власник куће, Љубинко Златић је, по окончању акције рекао новинарима да је пријатељ с Младићем још из школских дана, али да са хашким оптужеником "није у контакту већ 15 година".

Према његовим речима, специјалци су се, током претреса, понашали коректно, као и да је претресена цела кућа, а да су полицајци "однели роковнике, телефонске именике и картице мобилних телефона".

Како сазнаје РТС, Златић, бивши официр Југословенске народне армије, и Младић су се упознали у војној школи у Земуну. Познат је и по надимку "Шваба", а како јавља наш репортер, био је некада сарадник Жељка Ражнатовића Аркана.

"Полицијска акција у Аранђеловцу има за циљ хапшење човека за кога се сумња да је у мрежи помагача хашког оптуженика Ратка Младића", изјавио је председник Националног савета за сарадњу са Хашким трибуналом Расим Љајић.

Љајић је рекао да Србија "располажр са више података о хашким бегунцима него што је то био случај до сада, као и да ће ова акција допринети да се досадашња сазнања обогате", али и  негирао да полицијска акција у Аранђеловцу има било какве везе са подношњем извештаја о степену сарадње Србије са Хашким тужилаштвом који данас у Савету безбедности УН подноси главни тужилац Серж Брамерц.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво