Вукотић се на саслушању за пореску утају бранио ћутањем

Поводом замолнице Црне Горе у вези са утајом пореза у тој држави, данас је у Београду саслушан Јовица Вукотић, али није износио своју одбрану.

Како је Танјугу речено у Тужилаштву, Вукотић се на саслушању бранио ћутањем, односно искористио је законско право да не износи одбрану.

Испитало га је Друго основно тужилаштво у Београду по замолници Државног тужилаштва из Црне Горе због сумње да је на име пореза и доприноса утајио 22.800 евра.

Он се налази у притвору у Београду који му је одређен у поступку који се води пред Другим основним судом због фалсификовања исправе, односно македонског пасоша, са којим је ухапшен у Турској 10. септембра, а потом депортован Србији.

Црна Гора је упутила замолницу за саслушање на основу билатералног споразума о међународној сарадњи у кривичним стварима, а по пријему списа о саслушању може да тражи његово изручење, а може и да уступи тај случај Србији.

Вукотић има и српско и црногорско држављанство, а због лажних докумената је 11. септембра протеран из Турске, односно депортован у Србију.

Њему је Други основни суд одредио притвор због опасности од бекства и бојазни да не понови кривично дело.

У Београду се званично сумњичи да је извршио кривично дело фалсификовање исправе, за које је запрећена казна затвора од три месеца до пет година затвора.

За њим је такође на снази црвена потерница Грчке која га сумњичи за трговину дрогом.

Медији су претходних дана пренели да наводни сведок сарадник терети Вукотића повезујући га са три убиства извршена у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво