Локализован пожар у погону "Имлека" у Падинској Скели

Припадници Сектора за ванредне ситуације у Београду локализовали су пожар који је синоћ избио у магацинском простору "Имлека" у Падинској Скели. На терену је 40 ватрогасаца. У Хитној помоћи кажу да су указали помоћ онима који су се нагутали дима, али да нема угрожених.

Сектору за ванредне ситуације у Београду око 20.30 пријављено је да је у фабрици "Имлек" у Падинској Скели избио пожар у магацинском простору, саопштио је МУП.

Пожар је локализован рано ујутру у суботу, а на терену је тренутно ангажовано 40 ватрогасаца-спасилаца са 15 возила, који раде на догашивању пожара. 

Како незванично сазнајемо, сви који су били у погону су евакуисани због опасности од цурења амонијака.

На Војномедицинску академију је превезено седам лица, међу којима и један ватрогасац, речено је Танјугу у Хитној помоћи.

Како је наведено, сви који су превезени на ВМА, примили су лекарску помоћ због излагања диму, а не због опекотина.

На терену је и екотоксиколошка екипа Градског завода за јавно здравље која је извршила неопходна мерења и том приликом није утврђено присуство амонијака у ваздуху, наводи се у саопштењу МУП-а.

Компанија "Имлек" саопштила је да ће сва материјална штета бити у најкраћем року санирана како би се што пре наставило са редовним радом фабрике. 

У тренутку избијања пожара на лице места упућена су 64 ватрогасца са 26 возила.

Саобраћај функционише нормално. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво