Нова хапшења у Зрењанину

Директор "Вода Војводине" Бранислав Радановић и саветник градоначелника Зрењанина за спорт Зоран Стојачић ухапшени у оквиру истраге малверзација у Зрењанину.

Директор "Вода Војводине" и саветник градоначелника Зрењанина за спорт Бранислав Радановић и Зоран Стојачић приведени су у оквиру истраге о раније ухапшеном градоначелнику Зрењанина Горану Кнежевићу, саопштено је из МУП-а.

Бивши градоначелник Зрењанина Кнежевић ухапшен је 1. октобра ове године.

Поред Кнежевића је ухапшено још десетак особа осумњичених за намештање тендера за изградњу и малверзације са грађевинским земљиштем. Они се терете за злочиначко удруживање ради стицања добити.

Ухапшени су начелник оделења за урбанизам Никола Халас, покрајински посланик и председник Општинског одбора ДС у Зрењанину Братислав Томић, директор Туристичке организације Зрењанин Милан Милошев, адвокат Ђорђе Матић, начелник Одељења за финансије у Зрењанину Давид Димкић, власник Агенције за обезбеђење Гвозден Угљеша Гргур и двојица власника приватних фирми.

Пастор изненађен хапшењем директора

Потпредседник Извршног већа Војводине Иштван Пастор изјавио је да је изненађен хапшењем директора предузећа "Вода Војводине" Бранислава Радановића и да нема посебан коментар.

"Овакве вести човек увек доживи са великом дозом изненађења. Посебан коментар немам и мислим да је потребно сачекати да се види шта се ту заправо дешавало и шта представља проблем", рекао је Пастор.

Потпредседник војвођанске владе оценио је да је "страшно када се такве ствари дешавају, јер то свеукупно лоше утиче на људе који се баве јавним функцијама".

"На срећу или на жалост, Покрајина нема искуства у оваквим случајевима, тако да ћемо на овом стицати праксу. Мислим да ће се овде морати тражити решење у смислу именовања вршиоца дужности директора, а питање је само моменат када ће то уследити", рекао је Пастор.

Према његовим речима, у овом моменту је најважније да тако значајан систем, као што су "Воде Војводине", не трпе због овог догађаја, нарочито ако се има на уму да је у фази припајање свих водопривредних предузећа "Водама Војводине".

"То ће бити мега фирма што се тиче разуђености, величине, друштвеног капитала и укупног потенцијала. Ако би се могао тражити најнеповољнији моменат за хапшење директора, то је управо овај моменат", оценио је Пастор.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 11. дец 2008, 20:35) - ljubo britava [нерегистровани]

Na srecu ili zalost

Postovani G.dine Pastor!
Citiram "Pokraina nema iskustva u ovakim slucajevima tako da cemo na ovom sticati praksu" kraj citata! Nisam siguran dali to stvarno mislite ili je to samo u vezi Vodoprivrede Vojvodine odnosno namestanja Tendera uopste??