Возила пуна кријумчарене робе, заплењени делови за тракторе и ролетне

Цариници су у сарадњи са полицијом, на ауто-путу Суботица-Нови Сад, открили два аутомобила пуна кријумчарених делова за тракторе, као и делова за ролетне и прозоре, саопштила је Управа царина.

Полиција је у близини Врбаса ради контроле зауставила "ситроен" и комби "фолксваген", који су се услед оптерећења кретали видно спорије него што је предвиђено.

Тада је, наводи се, приликом прегледа "ситроена" суботичких регистарских ознака, којим је путовао 32-годишњи становник Келебије, у гепеку пронађена већа количина делова за тракторе, међу којима је највише било четкица алтернатора, сајли, ручица и штелни.

Међутим, опрема за тракторе није била једина кријумчарена роба, јер су у истом аутомобилу пронађене и две путне торбе пуне женске гардеробе: сукњи, хаљина, блуза, сакоа.

И у комбију новосадских регистарских ознака којим је путовала 45-годишња становница Темерина, у пртљажнику је пронађено још делова за тракторе, али и за прозоре и ролетне, као и мања количина женских ципела и ташни.

Највише је било делова ролетни: металних жица од три метра - више од 800 комада, 650 механизама за ролетне и 280 ручица за венецијанере...

Пошто возачи нису поседовали никакву документацију о плаћеним царинским дажбинама на робу страног порекла, кријумчарени товар привремено је задржан до окончања прекршајних поступака.

Аутомобил и комби су такође привремено задржани, јер вредност заплењене робе премашује трећину њихове вредности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи