Притвор осумњиченима за злоупотребе катастра на Врачару

Виши суд у Београду одредио је рано јутрос притвор до 30 дана за троје осумњичених за злоупотребе у катастру у београдској општини Врачар који се сумњиче да су оштетили буџет за пола милиона динара.

Притвор је одређен за М. Ж, бившег шефа службе за катастар непокретности у општини Врачар, Д. О, бившег стручног саветника за геодетске пројекте у том катастару, и Д. А, директора Привредног друштва "Смарт плус".

Портпаролка суда Бојана Станковић прецизирала је за Танјуг да им је притвор одређен због постојања особитих околности које указују да би могли утицати на сведоке.

Претходно је Посебно одељење за борбу против корупције Вишег тужилаштва у Београду покренуло истрагу против њих троје, као и против Ј. Ф, бившег референта у Служби за катастар непокретности општине Врачар због изврсења кривицног дела злоупотреба слузбеног положаја, рекла је Танјугу портпаролка тужилаштва Татјана Секулић.

Полиција је након хапшења саопштила да се осумњичени, који су били запослени у Служби за катастар непокретности општине Врачар, терете да су марта 2017. године, по претходном договору, искоришћавањем службених положаја, уз подстрекавање осумњиченог Д. А, донели решење којим је извршен упис права својине у корист предузећа ''Смарт плус'' на једном стамбеном објекту на Врачару.

То су, како се сумња, извршили на основу фалсификованог решења о озакоњењу Секретаријата за послове легализације објеката.

Сумња се да је потом Д. О. оверила пријавни лист својим потписом, на основу чега је донето решење о упису права својине који је осумњичена парафирала, а потписао га је М. Ж, иако је према Закону о озакоњењу прописано да надлежни орган по службеној дужности доставља елаборат геодетских радова и примерак правноснажног Решења о озакоњењу органу задуженом за послове премера и катастра у року од три дана од дана његове правноснажности.

Решење о упису права својине, како се сумња, донето је и поред тога што фалсификовано решење Секретаријата за послове легализације објеката у себи садржи различите бројеве решења који се односе на две различите катастарске општине.

Тиме су они прибавили корист предузећу "Смарт плус" за износ таксе која се наплаћује приликом поступка озакоњења објекта и оштетили Град Београд и буџет Републике Србије за 500.000 динара, саопштила је полиција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво