Пољопривредници ухапшени због сумње да су оштетили буџет за скоро 20 милиона динара

У заједничкој акцији инспектора Сектора пореске полиције Пореске управе и полиције ухапшени су Н. Ж., Б. Ж. и П. Ж. из Голубинаца јер су оштетитли буџет Републике Србије за 19,2 милиона динара.

Они су ухапшени као носиоци пољопривредних газдинстава, због постојања основане сумње да су, у периоду од јануара 2015. до маја 2017, извршили кривична дела пореска утаје и неоснованог исказивања износа за повраћај пореза и порески кредит, чиме су оштетили буџет.

Пријављени су прибавили и у пословним књигама евидентирали лажне улазне готовинске рачуне и фискалне исечке, о наводној набавци добара од разних добављача, у укупној вредности од 72.075.297,00 динара, по којима промет добара није извршен и на тај начин избегли плаћање ПДВ-а, пореза на приходе од самосталне делатности и годишњег пореза на доходак грађана у укупном износу од 10.473.967,41 динара, наводи се у саопштењу Пореске полиције.

У поднетим пореским пријавама су уместо да искажу пореску обавезу за ПДВ, исказали порески кредит у износу од 8.701.046,21 динар, чиме су извршили и кривично дело неоснованог исказивања износа за повраћај пореза и порески кредит.

Пријављеним лицима је одређена мера задржавања до 48 сати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво