Јовици Вукотићу одређен притвор до 30 дана

Други основни суд у Београду одредио је притвор до 30 дана Јовици Вукотићу, којег медији називају вођом "шкаљарског клана" из Црне Горе. Тужилаштво га терети за поседовање фалсификованог пасоша.

Вукотићу је притвор одређен због опасности од бекства и бојазни да не понови кривично дело, прецизирала је за Танјуг портпаролка суда Ирина Ковачевић.

Претходно је саслушан у тужилаштву због сумње да је извршио кривично дело фалсификовање исправе у продуженом трајању, односно поседовања фалсификованог пасоша, са којим је ухапшен у Турској пре два дана.

Приликом хапшења у Турској, Вукотић је користио лажни македонски пасош.

За кривично дело фалсификовање исправе запрећена је казна затвора од три месеца до пет година затвора.

Вукотићева одбрана, како Танјуг сазнаје, тврдила је у тужилаштву да наше правосуђе није месно надлежно за процесуирање овог случаја, јер он пасош није користио на територији Србије.

Вуковић је држављанин Србије и Црне Горе, па је због лажних докумената у уторак протеран из Турске, односно депортован је Србији.

Јутрос је у зграду суда у Катанићевој улици довезен у црном џипу, у пратњи наоружаних припадника САЈ-а, са фантомкама на лицу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво