Нови специјализовани тужилац суда за злочине ОВК потписао свечану изјаву

Џек Смит, нови специјализовани тужилац Специјалног суда за злочине ОВК на КиМ, потписао је свечану изјаву да ће независно, непристрасно и савесно извршавати своју званичну функцију.

Ово је у складу са чланом 36 Закона о Специјализованим већима и Специјализованом тужилаштву, саопштила је Канцеларија специјализованог тужиоца.

Џек Смит је потписао свечану изјаву у Секретаријату Специјализованих већа у присуству секретара др Фиделме Донлон у својству сведока.

На функцију специјализованог тужиоца Смит је изабран у мају 2018. године, након процедуре коју је организовала Европска унија, а именовала га је шефица мисије Еулекса Александра Пападопулу, наводи се у саопштењу.

Џек Смит је амерички тужилац са претходним искуством у политичким истрагама на високом нивоу, као и међународним кривичним истрагама.

Наследио је Дејвида Швендимена, првог специјализованог тужиоца и пре тога главног тужиоца, који је напустио дужност крајем марта када му је истекао мандат у америчкој дипломатској служби, закључује се у саопштењу.

број коментара 6 пошаљи коментар
(четвртак, 13. сеп 2018, 10:32)
anonymous [нерегистровани]

20 GODINA

Ovo samo na kosovu ima.ovi ljudi ce biti u dubokoj starosti ako ih neko osudi.

(среда, 12. сеп 2018, 12:11)
Čika Dragan [нерегистровани]

Smešno!

Nirnberški procesi su završeni za godinu upodana. Od zločina na Kosovu prošlo je 20 godina a oni još nisu uspeli da aktiviraju tužilaštvo. A mi treba da verujemo u njihovu "privrženost pravu i istini". Smejurija!

(уторак, 11. сеп 2018, 21:26)
anonymous [нерегистровани]

Kada ce ovaj cirkus prestati?

"САД ће употребити свако неопходно средство да заштити наше и грађане наших савезника од неправедних оптужби тог нелегитимног суда", рекао је Џон Болтон
Bez obzira o kojem se medjunarodnom sudu radi neverujem da ce biti pravde za srbe dok god se kompletan medjunarodni sistem ne rekonstruise tj. osamostali.

(уторак, 11. сеп 2018, 19:13)
anonymousmodi [нерегистровани]

ali

cim dolazi iz amerike moramo da mu verujemo.cccc.

(уторак, 11. сеп 2018, 18:57)
Миша Јовановић, Сан Дијего, Калифорнија [нерегистровани]

Нови специјализовани тужилац

Тужилац треба да буде из неутралне земље. Толико о могућој правди.

(уторак, 11. сеп 2018, 18:38)
anonymous [нерегистровани]

sud i Ovk

Zar ima neko da vjeruje da ce biti osudjeni zlocini koje su cinili albanci.