Стефановић: Један од вођа "шкаљараца" протеран у Србију

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић потврдио је да је један од такозваних вођа "шкаљарског клана", протеран у Србију и да ће се поступати по даљем налогу надлежног тужилаштва.

Један од најтраженијих Шкаљараца, Црногорац Јовица Вукотић из Турске је испоручен Србији. По којим оптужницама министар не коментарише.

"Ово је питање око којег се полиција консултује са тужилаштвом и у договору са тужилаштвом ми не можемо да вам кажемо превише јер је више различитих поступака у току. Оно што могу да вам кажем је да је ово лице ухапшено у Турској, да је протерано из Турске у Србију и да је у Републици Србији у току кривични поступак против те особе.

За том особом трага и Грчка због сумње да је шверцовао 135 килограма кокаина. Тренутно се ради само о овом лицу што се тиче српских правосудних органа, што се тиче српске полиције, ради се само о једном лицу", рекао је министар полиције Небојша Стефановић после разговора са шефом Интерпола Менг Хонгвејом.

"Шкаљарска група" позната је по сукобу са "кавачким кланом", у коме је до сада, на обе стране, у Црној Гори и Србији, где имају блиске сараднике, убијено више особа, наводи ЦдМ. Сукоб је почео крајем 2014, када је у шпанској луци Валенсија нестало 300 килограма кокаина, а прва жртва у рату био је Горан Радоман, близак управо "шкаљарцима".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво