Пет кривичних пријава због несреће на градилишту у Кнеза Милоша

Инспекција рада Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања написала је пет кривичних пријава са комплетном документацијом, једну прекршајну пријаву и усмену забрану, након спроведеног надзора поводом смртне повреде на раду Н. Т. која се догодила крајем августа на градилишту у Београду у Улици кнеза Милоша.

Несрећа се догодила 29. августа на градилишту које се налази на месту некадашње амбасаде САД.

Како се наводи у саопштењу, кривичне пријаве биће предате надлежним органима против Србе Драгишића, предузетника и оснивача предузетничке радње "Анкер бау", због непредузимања мера заштите на раду, Жељка Петровића, одговорног извођача радова на предметном градилишту, због изостанка примене мера заштите на раду, Неџада Спахића, као непосредног руководиоца предузетничке радње "Анкер бау", због непредузимања мера заштите на раду.

Такође, кривичне пријаве биће предате и против Дејана Бранковића, директора фирме "Енергогруп", због непредузимања мера заштите на раду и Мирјане Пејчић, именованог лица за безбедност и здравље на раду код послодавца "Енергогруп", координатора за израду пројекта и координатора за извођење радова испред инвеститора на предметном градилишту "КМР девелопмент", због непредузимања мера заштите на раду.

Поред кривичне пријаве, инспекција рада припремила је и прекршајну пријаву против Србе Драгишића, предузетника и оснивача предузетничке радње "Анкер бау".

Током вршења инспекцијског надзора непосредно по дешавању смртне повреде на раду Н. Т., поступајући инспектори рада изрекли су извођачу радова "Енергогруп" усмену забрану рада у широком машинском ископу и то уз ивице ископа ка улицама Кнеза Милоша и Војводе Миленка до примене мера за обезбеђење страница ископа.

Усмена забрана рада траје и даље из разлога што је извођач радова "Енергогруп" обавестио инспекцију да је применио мере на страни ка Улици кнеза Милоша, али је изостала примена мера за безбедан и здрав рад ка Улици војводе Миленка.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво