"Вишњић није побегао из затвора већ се удаљио"

Новопазарац Адмир Вишњић (30) који је у понедељак ухапшен у Прокупљу са 10 килограма хероина није побегао из нишког затвора, већ се "удаљио" из полуотвореног одељења у којем је био од 2016. године и где је био радно ангажован.

У Управи за извршење кривичних санкција кажу да у полуотвореном одељењу према Закону о извршењу кривичних санкција (ЗИКС) не постоје физичке препреке.

Због тога, како истичу, овде није реч о бекству, како су то пренели поједини медији, већ о удаљењу лица које је у полуотвореном одељењу, а у овом случају из мотела "Делиград" који је у власништву КПЗ "Ниш".

Поред Вишњића у том мотелу се налазе и други радно ангажовани осуђеници.

Вишњић је у нишком затвору од 2013. године на издржавању вишегодишње казне затвора.

У полуотвореном одељењу је од децембра 2016. године, од када је, како кажу у Управи, 48 пута користио права и погодности ван затвора која му припадају према ЗИКС-у, као што је одлазак кући на викенд, годишњи одмор, излазак у град и наградно одсуство на основу радног ангажовања.

До сада, како додају, није био ни дисциплински кажњаван нити је злоупотребио поменута права и погодности, која ће му сада због удаљења бити одузета у сваком случају.

Након што је примећено његово одсуство, КПЗ Ниш је обавестио надлежне органе и он је након пар сати ухапшен у Прокупљу са Мирославом Зарићем (26) из Чачка, а код њих је полиција пронашла око 10 килограма хероина високе чистоће, вредног око милион евра.

По налогу Вишег јавног тужилаштва у Прокупљу њима је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени тужиоцу ради новог процеса због хероина, а Вишњић ће потом бити враћен у нишки затвор на одслужење своје вишегодишње казне.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво