Ухапшени кријумчари, Албанце са Косова пребацивали у Мађарску

Седам особа ухапшено је због сумње да су већи број Албанаца са подручја Косова и Метохије кријумчарили у Мађарску и илегално пребацивали до територије Аустрије. Акцију хапшења спровели су припадници Службе за борбу против организованог криминала МУП-а Србије.

МУП саопштава да су осумњичени ухапшени после вишемесечне међународне истраге у сарадњи са полицијским службеницима Мађарске.

Осумњичени су да су као чланови организоване криминалне групе починили кривично дело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи. Чланови организоване криминалне групе, су како се сумња, за пребацивање узимали 3.000 евра по особи.

По налогу Тужилаштва за организовани криминал, а у сарадњи са Безбедносно-информативном агенцијом и Полицијском управом у Суботици, ухапшени су К.Ф. (45), који се сумњичи да је организатор групе, С. С. (38), Ж. П. (57), Ђ. П. (40), Р. А. (68), Н. Б. (21) и К. М. (28).

Терете се да су од средине априла до средине маја ове године омогућили пребацивање већег броја Албанаца са подручја Косова и Метохије у Мађарску и недозвољени транзит до територије Аустрије.

Осумњичени су заинтересованим лицима за одлазак у земље Европске уније организовали прихват на територији Суботице, након чега су им омогућавали да на недозвољен начин прелазе државну границу Србије и Мађарске, пешице, избегавајући граничну контролу.

Постоје основи сумње да су им, након тога, у међузони, предавали путне исправе држављана Србије са којима имају сличности, уз помоћ којих су они потом на недозвољен начин улазили на територију Мађарске.

Сумња се да су им потом организовали даљи недозвољени транзит преко Мађарске до коначне дестинације у Аустрији.

Полиција је приликом претреса код осумњичених пронашла три пиштоља, 263 комада муниције различитог калибра, око 8.000 евра и више мобилних телефона.

Такође, од осумњичених привремено су одузета четири путничка моторна возила која су, како се сумња, коришћена у извршењу овог кривичног дела.

Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити приведени Тужилаштву за организовани криминал.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво