Ухапшен лажни директор компаније из УАЕ 

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против високотехнолошког криминала, ухапсили су В. Ј. (61) због постојања основа сумње да се лажно представљао као Андреј Камараш, финансијски директор компаније "Al Maabar Investments - LLC" која послује у оквиру пројекта "Београд на води", и оштетио већи број компанија у Србији. 

У сарадњи са Посебним тужилаштвом за високотехнолошки криминал, а на основу информација Безбедносно - информативне агенције, В. Ј. је ухапшен због постојања основа сумње да је починио више кривичних дела превара и фалсификовање исправе, пише у саопштењу Министарства унутрашњих послова.

Како се наводи, сумња се да је В. Ј. током дужег временског периода, у циљу стицања противправне имовинске користи, ступао у контакт са већим бројем правних лица са територије Србије којима је лажно нудио могућност пласмана њихове робе на тржишту Уједињених Арапских Емирата преко компаније "Al Maabar Investments - LLC", са седиштем у Абу Дабију. 

Како се сумња, да би оштећене довео у заблуду осумњичени је израдио лажну веб страницу  која својим графичким изгледом личи на веб презентацију компаније "Al Maabar Investments - LLC", на којој је оставио имејл адресу преко које је комуницирао са оштећеним компанијама. 

Такође, пише у саопштењу, сумња се и да је В. Ј. сачињавао фалсификовану пословну документацију, оверавао је лажним печатом компаније који је сам израдио и на тај начин доводио у заблуду одговорна лица већег броја компанија у Србији.

Постоје основи сумње да је В. Ј. користио и фалсификовани пасош Словачке на име Андреј Камараш.

Министарство унутрашњих послова позива грађане која су на било који начин били у контакту са В. Ј. или су оштећени његовим преварним радњама да се јаве на телефон 011-3540-231 или на имејл Одељења за борбу против високотехнолошког криминала vtk@mup.gov.rs.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 01. сеп 2018, 09:50) - Strale [нерегистровани]

A mi

A sta cemo mi iz rs I nas je prevario.