Испаљен метак на кућу повратника у Жачу

На кућу једне од повратничких породица Коматовић у селу Жач код Истока на КиМ поподне је испаљен метак, пренео је РТС-у повратник Вељко Коматовић. Повређених нема, а на кући је начињена мања материјална штета.

"Били смо поподне у дворишту. Косио сам траву. Супруга и двоје деце су били у мојој близини. Метак је прошао изнад њихових глава и завршио у пластичној канти", испричао је Коматовић.

Случај је пријавио полицији, која треба да обави увиђај.

Коматовић је навео да је метак испаљен из правца села Дрења. Не зна ко би могао да буде особа која је пуцала, подсећајући да је и прошле године у ово време испаљен метак на кућу његовог брата, такође повратника.

Тада, метак је завршио у прозору куће.

У Жачу живи око 40 Срба повратника. Ово није први пут да пуцају на њихове куће. Нападачи никада нису откривени.

У међувремену, директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић оценио је напад на повратнике у Жачу као антицивилизацијски и додао да је то последица некажњавања поновљених оружаних напада на Србе у том делу Метохије.

"Међународно цивилно и војно присуство на КиМ мора да престане да гура ствари под тепих док још неко невин не плати главом", поручио је Ђурић.

Позвао је међународне представнике на Косову да одмах преузму од Приштине истрагу и одговорност за безбедност људи.

"У Приштини нема воље да заштите Србе и свакога дана стварају климу у којој су овакве ствари могуће", закључује се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи