Условне казне и протеривање из Србије за 13 хрватских навијача

Свих 13 припадника навијачке групе "Торцида" који су раније ослобођени у прекршајном поступку, нагодили су се са тужилаштвом и признали кривицу за тешку крађу на бензинској пумпи у Врчину прошле седмице, за условне казне затвора и протеривање из Србије. Шесторица навијача су већ протерани из земље.

Портпарол Другог основног суда Ирина Ковачевић рекла је за Танјуг да је суд потврдио данашњи споразум, према којем су седморица окривљених навијача сплитског Хајдука осуђени на условне казне од шест месеци затвора са роком провере од две године и меру протеривања странаца из земље од три године.

Они би у току поподнева требало да буду протерани из Србије, односно депортовани у Хрватску.

Шесторица навијача су исти споразум закључили у среду и већ су протерани из Србије.

Ових 13 навијача су прошлог петка били ослобођени у прекршајном поступку за кршење Закона о јавном реду и миру, али су били задржани због сумње да су извршили кривично дело, па је случај против њих преузело Друго основно тужилаштво.

Што се тиче других 14 навијача, који су у петак били приведени због крађе из продавнице на бензинској пумпи у Врчину и исписивања усташких графита, њих је судија за прекршаје у Београду осудио у петак на по 15 дана затвора.

Они су осуђени за прекршај и одмах су пребачени у затвор у Падинску Скелу на издржавање казне, а седам њих је до сада уложило жалбу.

Такође, Прекршајни суд у Нишу осудио је три навијача на новчане казне од по 20.000 динара, јер су код њих су пронадене бакље, металне и дрвене палице и секире.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи