Хрватски хулигани под истрагом Другог основног тужилаштва

Друго основно тужилаштво у Београду покренуло је кривични поступак против 13 хрватских навијача који се сумњиче да су починили кривична дела тешка крађа и угрожавање сигурности поводом дивљања на бензинској пумпи у Врчину прошле седмице.

Након саслушања осумњичених који су му приведени у суботу, тужилаштво је предложило да им се одреди притвор, а суд је тај предлог прихватио и у недељу им одредио притвор до 30 дана због опасности од бекства.

У овом случају осумњичени су хрватски држављани, навијачи "Торциде" О. С., Л. С., Д. А., М. Д., Б. Р., Д. Д., П. Д., М. Т., К. М., Г. Д., Ш. А., Н. Ј. и М. С, прецизира се у саопштењу тужилаштва које је достављено Танјугу.

Ови навијачи су у петак после поноћи били ослобођени у прекршајном потупку за кршење Закона о јавном реду и миру, али су задржани због сумње да су извршили кривично дело, па је случај против њих преузело тужилаштво.

Других 14 навијача сплитског Хајдука који су у петак били приведени због крађе из продавнице на бензинској пумпи у Врчину и исписивању усташких графита, њих је судија за прекршаје у Београду осудио јуче на по 15 дана затвора.

Они су осуђени за прекршај, а коловође нереда на пумпи ће кривично одговарати.

После изречене пресуде одмах су пребачени у затвор у Падинску Скелу на издржавање казне, мада имају право да уложе жалбу на пресуду.

Такође, Прекршајни суд у Нишу осудио је три навијача на новчане казне од по 20.000 динара, јер су код њих су пронадене бакље, металне и дрвене палице и секире.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво