Оптужница против полицајаца и припадника "земунског клана"

Више јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против двојице полицајаца и двојице бивших припадника "земунског клана" због сумње да су 1997. године починили разбојништво, а током којег је киднапован Новак Стеванић (22), који се недуго након тога убио.

Оптужница је подигнута против припадника Жандармерије Саше Ђајића, званог Џаја, пензионисаног полицајца Милана Радукића, као и некадашњих припадника "земунског клана" Николе Бајића и Горана Ристића.

Портпарол тужилаштва Лепосава Вујановић рекла је Танјугу да се они оптужницом терете за кривично дело разбојништва.

Оптужница још није потврђена тако да њени детаљи нису саопштени.

Полицајци су у овом случају били ухапшени средином марта, 21 годину након извршења кривичног дела за које се сумњиче.

Виши суд у Београду је тада одбио предлог тужилаштва да им одреди притвор, док је Ристић већ био у притвору због других кривичних дела, а Бајић у затвору где служи казну због кривичних дела која је починио као припадник "земyнског клана".

Ђајићу је одређен кућни притвор.

Полиција је након њиховог хапшења у марту саопштила да су тројица осумњичених Стеванића на силу убацили у аутомобил, а затим га држали на напознатој локацији где су га малтретирали и захтевали од њега кључеве од стана његових родитеља.

Затим су из сефа у стану украли већу количину злата и око 100.000 немачких марака, навела је полиција.

Медији су пренели да је у овом делу учествовао и тадашњи полицајац, касније сведок-сарадник у процесу против "земунског клана", сада покојни Зоран Вукојевић.

Стеванићу су наводно пришли у Сарајевској улици, показали легитимације и наредили му да крене с њима. Потом су га убацили у "голф 2", за чијим је воланом био Ристић и потом га предали вођи клана Душану Спасојевићу, како би му младић рекао где су у кући његових родитеља сакривени новац и драгоцености.

Медији пишу да је ово прва "отмица" клана из Земуна, после које су уследиле и многе друге, разрешена пошто је бивши припадник клана Никола Бајић, који у затвору служи казну од 35 година, тужилаштву раније до детаља описао догађаје.

Несрећни младић, током чије отмице су "Земунци" опљачкали кућу његових родитеља и однели 100.000 марака и златни накит, после тортуре, убио се у априлу 1998.

Ухапшени су у време отмице радили у Полицијској станици у Земуну.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи