Привођење хрватских навијача – пронађене палице, секире и бакље

Полиција на ауто-путу зауставила више од 400 хрватских навијача код којих је пронашла већу количину дрвених и металних палица, неколико секира и бакљи, као и мању количину наркотика. У Нишу и Гроцкој спроводе се 32 навијача. Због дивљања на бензинској станици у Врчину приведено 28 навијача.

Mинистар унутрашњих послова Небојша Стефановић саопштио је да је детаљном контролом више од 400 хрватских навијача и њихових возила пронађена већа количина дрвених и металних палица, неколико секира и бакљи, као и мања количина наркотика.

"У полицијске станице у Нишу и Гроцкој спроводи се 32 навијача који ће бити приведени надлежним тужиоцима и судијама за прекршаје. Полиција је код неких навијача пронашла и робу коју су украли на једној бензинској станици код Врчина, тачније цигарете, пиће и играчке са акцизним маркицама Републике Србије", навео је Стефановић, а саопштио МУП.

Упозорио је све оне који се крећу Републиком Србијом, и наше држављане и наше госте, да се понашају у складу са прописима и да поштују законе Србије.

"Свако дивљачко понашање, понашање које узнемирава грађане Србије, наноси им материјалну штету или угрожава њихову безбедност, биће оштро санкционисано" поручио је министар.

Навијачи хрватске "Торциде", њих 28, приведени су око подне у Полицијску станицу у Гроцкој.

"Они су приведени у станицу у Гроцкој јер је на тој територији, у Врчину, извршен прекршај. Полиција им тренутно узима податке, након чега би требало да напише прекршајне пријаве због кршења Закона о јавном реду и миру", прецизирао је раније за Танјуг председник Прекршајног суда у Београду Милан Мариновић.

Након тога, они су току дана спроведени код дежурног судије за прекршаје у градском СУП-у у Булевару Деспота Стефана, рекао је Мариновић.

Суђење хрватским хулиганима пред Прекршајним судом у Београду још је у току и до сада је саслушано девет од 27 приведених.

Један окривљени је малолетан, па се против њега не води овај скраћени поступак, објаснио је Маринковић.

Прекршајне пријаве, могућа казна затвора од 30 до 60 дана

Након испитивања у полицији у Гроцкој, полиција је против навијача Хајдука поднела прекршајне пријаве због прекршаја "дрско и беобзирно понашање у групи" из Закона о јавном реду и миру, за које је запрећена казна рада у јавном интересу или затвор од 30 до 60 дана.

Пријавом се терете да су на једној пумпи у Врчину у четвртак око 03.30 после поноћи узели робу из продавнице у вредности од око 200.000 динара а нису платили.

Један од окривљених се терети и да је исписао графит са усташким симболима.

На тај начин су угрозили сигурност грађана, као и имовине, каже се у прекршајним пријавама.

Пресуде окривљенима требало би да до краја вечери изрекне дежурни судија за прекршаје.

Они ће имати право жалбе у року од осам дана, али ове жалбе неће одложити извршење евентуалних казни.

То значи да ће, уколико буду осуђени на затвор, одмах бити спроведени на издржавање.

Навијачка група "Торцида" из Сплита је, у ноћи између среде и четвртка, направила хаос на пумпи "Мол" на ауто-путу код Врчина, пошто су се ту затекли на путу ка Софији, где је сплитски Хајдук играо меч против Славије.

Навијачи Хајдука узели су већу количину пића из продавнице на бензинској станици "Мол" у Врчину и отишли не плативши. Порушили су и неколико канти за смеће, а за собом су оставили и графите са усташким симболима.

Како наводе очевици, дивљање навијача наставило се и на ауто-путу где су заустављали саобраћај и фотографисали се са усташким симболима.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи