Ухапшен власник музичке компаније због сумње да је утајио порез

Због сумње да је утајио порез у укупном износу од 7,5 милиона динара, ухапшен је власник музичке компаније из Сремске Каменице, саопштила је Пореска управа.

Осумњичени, чији иницијали нису наведени, терети се да је извршио кривична дела пореска утаја и неосновано исказивање износа за повраћај пореза и порески кредит.

Он је ухапшен у заједничкој акцији инспектора Пореске управе - Пореске полиције и Министарства унутрашњих послова, а по налогу Основног јавног тужилаштва.

У саопштењу се прецизира да се власник музичке компаније сумњичи да је од марта 2016. до марта 2018. године подигао готовину у износу од 7.524.547 динара коју је задржао за личне потребе, а тај приход није приказао у пореском билансу. 

На тај начин, умањио је опорезиву добит за 2016. и 2017. годину и избегао утврђивање и плаћање пореза на приходе од самосталне делатности, као и доприносе за социјално осигурање у износу од 2.860.781 динара.

Такође, у поднетој ПДВ пријави исказао је порески кредит у износу од 4.608.492 динара са неистинитим подацима о претходном ПДВ-у који је искористио за неосновани одбитак од дугованог пореза и на тај начин је извршио кривично дело неоснованог исказивања износа за повраћај пореза и порески кредит, наводи се у саопштењу.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати, у ком рокуи ће бити приведен Основном јавном тужилаштву у Зрењанину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи