Косово, шумару Радомиру Антићу притвор од месец дана

Тужилац Основног тужилаштва у Гњилану одредио је Радомиру Антићу из Паралова месец дана истражног притвора, због илегалног поседовања оружја и муниције, речено је РТС-у у полицији у Гњилану.

Радомир Антић је ухапшен у петак у својој кући, у засеоку Јаковчани, након претреса који су извршили припадници специјалне јединице косовске полиције, пренели су РТС-у чланови његове породице.

Адвокат Властимир Петровић каже за Контакт плус радио да је Антић ухапшен због нелегалног поседовања оружја, али да је у међувремену косовско тужилаштво против њега покренуло истрагу због наводних ратних злочина, почињених 1999. године у рејону села Жеговачка Врбица, код Гњилана.  

Антић је пензионисани шумар. Радио је у предузећу "Србијашуме".

"Мој супруг има ловачку пушку, за коју има дозволу. Они су ту пушку пронашли. Ми је нисмо крили. Нашли су и неке метке у кући", испричала је Радомирова супруга Јагодица.

Радомир је као шумар легално поседовао пушку и муницију за њу, додала је Јагодица.

У породици Антић, поред супружника, живе и њихова два сина.

У више заселака у Паралову остало је да живи око 120 Срба. Село припада општини Ново Брдо.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво