Један од вођа "кавачког клана" избегао хапшење у Приштини

Радоје Звицер из Котора, један од вођа "кавачког клана", у последњем тренутку је избегао хапшење током последње акције полиције на Косову и Метохији, а како преноси "Дан" он је према оперативним подацима безбедносних служби, напустио Приштину дан пред хапшење Подгоричанина Марија Милошевића.

Радоје Звицер је једно време боравио у Приштини одакле је користећи лажна документа путовао у Истанбул, Беч и Цирих, а иако се полиција надала да ће и он бити лишен слободе, у акцији коју су припремали десетак дана, Звицер је непосредно пред хапшење успео да напусти место на коме је повремено боравио, преноси портал ЦдМ.

Полиција је имала податке да Звицер користи лажна документа на име Јосипа Бабића из Босне и Херцеговине, човека који је рођен у Нирнбергу и никада није вадио документа у БиХ. 

Пошто је Бабић одговарао његовом опису и старости, Которанин је то искористио и преко својих "канала" у БиХ извадио пасош.

Како се наводи на Јутјубу је недавно објављен и снимак "кавачки клан", у коме се спомиње његов лажни идентитет, а у опису тог видеа се наводи да због блискости са челним људима полиције и осталих обавештајних агенција Црне Горе, Звицер врши разна кривична дела, почевши од међународног шверца кокаина, па до наручивања и финансирања десетина убистава у Црној Гори и региону.

Црногорска полиција већ годину дана тражи Звицера како би га саслушала у више истрага о убиствима која су се догодила у рату которских кланова, али он званично није осумњичен ни за један од тих злочина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи