Малолетница убодена у врат у згради Основног суда у Нишу

Седамнаестогодишњакиња убодена оштрим предметом у врат, у ходнику Основног суда у Нишу. Нападач је старији мушкарац, који је преминуо након што је попио киселину.

Повређена је задобила неколико посекотина у пределу врата и није животно угрожена, кажу за РТС у нишком Клиничком центру.

"Дијагностиком је утврђено да нема повреда великих крвних судова врата, стање је стабилизовано и тренутно је у добром стању. На реанимацији је у Ургентном центру, а вероватно ће у току дана бити пребачена на Клинику за дечју хирургију", каже докторка Сунчица Михајловић и додаје да је 17-годишњакиња у свесном стању.

Девојка је затим пребачена на Дечју клинику за хирургију. 

Нападач, 74-годишњи мушкарац, попио је киселину после напада, након чега је преминуо у Клиничком центру.

Портпаролка Вишег суда Ана Гајић Ристић потврдила је за РТС да се инцидент догодио у ходнику, у делу зграде који припада Основном суду.

У саопштењу Вишег јавног тужилаштва у Нишу прецизирано је да се инцидент догодио нешто пре 12 часова, у ходнику Основног суда, испред суднице број 55 – док су странке чекале заказано суђење.

Том приликом Б. С. је нанео лаке телесне повреде оштећеној А. М. у пределу врата.

Ни тужилаштво ни суд још не знају којим предметом су нанесене повреде, а верује се да се ради о ножу.

Заменик вишег јавног тужиоца је обавио увиђај, а у суду ће бити проверено да ли у овом случају има одговорности обезбеђења, будући да је нападач у суд успео да унесе оштар предмет.

Мотиви нападача за сада нису познати.

Како РТС незванично сазнаје, нападач и мајка девојчице били су странке у парничном поступку који се водио због дуга од 1.000 евра.

Девојчица је дошла у суд како би одложила рочиште јер јој је мајка у болници.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво