Потврђена оптужница против Шарановића за убиство адвоката

Виши суд у Београду потврдио је оптужницу против Владимира Шарановића (42) којом се терети за убиство адвоката Владимира Зрелеца 1. децембра 2015. године на Врачару.

Кривично ванпретресно веће донело је решење којим је потврђена оптужница Вишег јавног тужиоца од 28. маја, прецизирала је за Танјуг портпаролка суда Бојана Станковић.

Додала је да на ово решење одбрана има право жалбе Апелационом суду у Београду. 

Шарановић се оптужницом терети за кривична дела тешко убиство и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, због марихуане која је пронађена у стану у којем је боравио са супругом.

Оптужницом је обухваћена и његова супруга због кривичног дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Више од две године након убиства Зрелеца, Шарановић је био у бекству, све до хапшења 9. јануара ове године у околини Зрењанина по потерници Вишег суда у Београду.

Од тада се налази у притвору.

На саслушању у тужилаштву бранио се ћутањем, односно искористио је право да не износи одбрану.

Шарановић се сумњичи да је из кола у покрету 1. децембра 2015. године изрешетао адвоката Зрелеца испред зграде у којој је имао адвокатску канцеларију на Врачару, а иначе је био бранилац његовог рођака Слободана Шарановића који је у фебруару 2017. године убијен у Будви.

Три недеље након оружаног напада, београдски адвокат је подлегао повредама у Ургентном центру. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво