Спречен шверц 1,2 тоне дувана у листу

Инспекција је у две одвојене акције пронашла и одузела укупно 1,2 тоне дувана у листу, 551,3 килограма резаног дувана и 480 литара дизел горива, саопштила је Пореска управа.

Одузето је и 3.300 комада цигарета и четири литра алкохолног пића.

Спровођењем појачаних активности на сузбијању сиве економије у промету дувана, дуванских прерађевина и осталих акцизних производа, инспектори Пореске полиције су акције спровели у координацији са Министарством унутрашњих послова.

У Убу је приликом претреса магацинског простора пронађено и одузето 1,2 тоне дувана у листу и 546,3 килограма резаног дувана без прописане документације о пореклу.

Особа од које је одузет дуван лишена је слободе и одређена му је мера задржавања до 48 сати.

У месту Комирић, у општини Осечина, уз учешће Тржишне инспекције, приликом претреса угоститељског објекта, породичне куће и осталих просторија, пронађено је и одузето 480 литара дизел горива, пет килограма резаног дувана, 3.300 комада цигарета и четири литра алкохолног пића без акцизне маркице.

Против оба лица биће поднете заједничке кривичне пријаве због недозвољеног промета акцизних производа и недозвољеног складиштења робе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи