Мигранте превозили у џаковима за смеће

На граничном прелазу Батровци цариници су открили мигранте сакривене у камиону у пластичним џаковима за смеће.

Четири мигранта из Бангладеша спречена су да пређу границу захваљујући скенеру, саопштила је Управа царина.

Како се наводи, анализом слике са скенера, уочене су људске силуете међу алуминијумском фолијом коју је турски камион превозио из Турске ка Немачкој, а када је камион отворен цариници су угледали мигранте закамуфлиране пластичним џаковима за смеће.

Цариници су на овом граничном прелазу данас и јуче спречили покушај укупно седморице "слепих путника" да се у товарима камиона пребаце преко државне границе.

Возач (46) камиона српских регистарских ознака, који је превозио празну амбалажу из Србије ка Аустрији, рекао је царинским службеницима да сумња да се мигранти налазе у приколици, јер је уочцио пресечену сајлу на камиону.

Камион је послат на преглед мобилним скенером, на чијем су снимку уочене силуете тројице Авганистанаца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво