Косово, седморица осуђена због ратовања у Сирији

Основни суд у Приштини осудио је седморицу косовских Албанаца на укупно 17 година затвора, због организовања и учешћа у терористичкој групи и илегалног поседовања оружја, јављају приштински медији.

Укупно 11 особа било је оптужено због организовања терористичких група и учешћа у рату у Сирији, али се двојица оптужених још налазе у бекству, док је последњи, Бетим Ибрахимај, према тврдњама породице, погинуо на сиријском ратишту.

На највећу казну осуђен је Кујтим Битићи, којем је одређена казна затвора у трајању од четири године, док су Бесим Шабани, Егзон Љатифи и Беким Халили осуђени на по три године затвора.

Адил и Јетмир Буши су осуђени на по две године и шест месеци затвора.

Јетон Хајдини је ослобођен због недостатка доказа, док је Кујтим Битићи због недозвољеног држања оружја добио условну казну од осам месеци затвора.

Осуђени имају право жалбе.

У време када је Исламска држава представљала озбиљну снагу у Сирији и Ираку, са Косова је на ратишта у овим државама отишло око 300 људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи