Икодиновићу мало боље

Здравстено стање повређеног ватерполисте Данила Икодиновића данас је "за нијансу боље" него раније, изјавио је начелник новосадског Угрентног центра Зоран Ђерманов.

"Очекујемо да се тренд побољшања његовог општег стања настави", рекао је Ђерманов новинарима.

Он је додао да је поподне обављен још један хируршки захват, који је истовремено био и преглед Икодиновићеве повређене руке.

У складу са проценама лекарског конзилијума и следећих дана биће обављени слични захвати и начињени још неки контролни налази чији су резултати у прихватљивим границама, казао Ђерманов, који није прецизирао о каквим је налазима реч.

Он је напоменуо да стање Икодиновићевог централног нервног система је још практично није дијагностиковано и објаснио да ће то "бити могуће тек кад пацијент дође свести".

Наш прослављени ватерполиста Икодиновић тешко је повређен у саобраћајној несрећи на путу Зрењанин-Нови Сад у петак увече, када је, према саопштењу полиције, због брзине неприлагођене условима саобрацаја возеци мотор, ударио у аутомобил који се кретао у истом смеру.

Kривца за несрећу утврдиће суд

Српски комитет за безбедност саобраћаја саопштио је да ће суд у законом прописаном поступку утврдити кривицу за саобраћајну несрећу у којој је Икодиновић задобио тешке повреде, оцењујући као недопустиво да било ко други унапред именује одговорне.

"Недопустиво је да било ко проглашава унапред одговорним било ког учесника у саобраћајној незгоди, јер за то није ни стручан ни овлашћен", наведено је у саопштењу.

Комитет подсећа да ће суд ће утврдити све околности везане за саму незгоду, као што су брзина кретања, начин кретања, психо-физичко стање учесника у незгоди, услови пута и околине и могућности за избегавање незгоде

Околности саобраћајне незгоде у којој је страдао Икодиновић, тачније оштећења на "југу", указују на то да мотоцикл којим је он управљао није ударио у задњи део, него у леву страну тог возила, у део који је ближи његовом задњем делу.

"То би могло указати на то да је возач "југа" изненада ушао у путању кретања мотоцикла којим је управљао Икодиновић. Међутим, истичемо да је утврђивање одговорности за сваку саобраћајну незгоду, па и за ту, искључиво задатак надлежног суда",наведено је у саопштењу .

Комитет за безбедност је упозорио возаче, нарочито мотоциклисте, да предузму све мере ради сопствене заштите и да немају поверење у остале учеснике у саобраћају, јер је стање безбедности на друмовима Србије на изузетно ниском нивоу.

Везивање појаса и ношење кациге најбољи је начин да се сачува живот, који у тренутку може да постане део наше црне статистике.

Комитет истиче да је Србија "црна тачка" Европе и да је страдање у саобраћајним незгодама неприхватљиво, због чега захтева да један од приоритета нове Владе Србије буде одлучно предузимање мера за смањење броја погинулих у саобраћају.

Повезане вести:

Данило Икодиновић поново оперисан

Број коментара 205

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво