Хрватска изручила осумњиченог за убиство Блажа Ђуровића

Дарко Весковић, који се заједно Немањом Ивановом сумњичи за тешко убиство Блажа Ђуровића на Душановцу 10. марта, изручен је Србији прошле седмице из Хрватске.

Весковић је 2. априла ухашен у Загребу по међународној потерници расписаној по налогу Вишег суда у Београду.

"Након саслушања, судија за претходни поступак је оставио на снази решење о одређивању притвора према окривљеном од 2. априла, а који му се рачуна од 3. јула, када је лишен слободе", прецизирала је за Танјуг портпаролка суда Бојана Станковић.

Притвор му је одређен због опасности од бекства и постојања особитих околности које указују ће у кратком временском периоду поновити кривично дело.

Иванов је две недеље након убиства Ђуровића, 24. марта, ухапшен у Београду и налази се у притвору.

Иванов (36) и Весковић (38) сумњиче се да су из аутоматске пушке са 29 пројектила из аутомобила убили Ђуровића (39), а након тога запалили његов аутомобил.

На терет им се стављају кривично дело тешко убиство на подмукао начин у саизвршилаштву, као и кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја у саизвршилаштву.

Медији су пренели да је Ђуровић убијен испред куће свог рођеног брата Саше у Улици војводе Скопљанца број 22, након што је довезао њега и децу.

Иванов је у фебруару ове године правоснажно осуђен на две године затвора за кривично дело лаке телесне повреде због учешћа у сукобу у београдском хотелу "Мајдан" у јануару 2015. године, када је убијен Владан Величковић. У ту казну му је урачуната и раније изречена казна затвора у трајању од осам месеци по правноснажној пресуди.

Правоснажно је ослобођен оптужби за недозвољено ношење оружја јер је том приликом у "Мајдану" код себе имао лажни пиштољ.

За убиство Величковића, Апелациони суд је на 13 година затвора правоснажно осудио Станка Буханца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво