Ухапшено 19 особа због привредног криминала и корупције

У више појединачних акција у циљу спречавања привредног криминала и корупције, ухапшено је 19 особа због сумње да су у периоду од 2012. године до данас извршили више кривичних дела. Против још 75 особа широм Србије поднете су кривичне пријаве у редовном поступку.

Акције су спровели припадници МУП-а у сарадњи са Пореском полицијом и надлежним јавним тужилаштвима на територијама Зајечара, Јагодине, Панчева, Пожаревца, Смедерева, Суботице, Ужица и Чачка.

Саопштење МУП-а о акцијама хапшења погледајте овде 

Ухапшени се сумњиче да су буџету Републике Србије, јавним предузећима и другим привредним субјектима и физичким лицима нанели штету од око 1.100.000 евра.

Кривична деле која им се стављају на терет су, између осталог, злоупотреба службеног положаја, злоупотреба положаја одговорног лица, превара, пореска утаја, фалсификовање и злоупотреба платних картица, злоупотреба у вези са јавном набавком, фалсификовање новца, недозвољена трговина, преваре у служби...

Међу ухапшенима су порески службеник Пореске управе, одсека у Кањижи, овлашћено лице за вршење стручног надзора Града Зајечара, одговорно лице АД "Пут" Зајечар, запослени у Служби за правне, економско-финансијске и техничке послове болнице у Горњем Милановцу и више одговорних лица у неколико привредних друштава у Србији.

Такође, у склопу борбе против сиве економије, припадници Министарства унутрашњих послова пронашли су и одузели око 5.000 паклица цигарета без акцизних маркица, намењених нелегалној трговини и 9.000 литара дизел горива.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво