Инцидент у канцеларији јавног бележника, сукоб адвоката и запослених

У канцеларији јавног бележника Зорана Рафаиловића на Звездари сукобили су се адвокат Драгослав Љубичановић и запослени у канцеларији. Љубичановић тврди да је нападнут и најављује пријаву Јавнобележничкој комори. Рафаиловић је, с друге стране, већ поднео пријаву Адвокатској комори Београда, наводећи да је Љубичановић физички насрнуо на њега и запослене.

Адвокат Љубичановић је обављао дужност заступања наследника у оставинском поступку и приликом овог инцидента су му нанете повреде ока, руке и ноге. Након прегледа у Ургентном центру, утврђено је да су у питању лаке телесне повреде.

Напад на адвоката је, према његовим тврдњама, извршило особље запослено у канцеларији бележника због неспоразума око уписа имовине оставиоца у записник.

Љубичановић је секретар Управног одбора Адвокатске коморе Београда и најавио је подношење кривичне пријаве полицији против извршилаца напада, као и пријаве Јавнобележничкој комори и Министарству правде.

С друге стране, бележник Зоран Рафаиловић је медијима доставио пријаву коју је против Љубичановића поднео Адвокатској комори Београда и у којој тврди да је адвокат направио инцидент када није уважен његов захтев да одређена имовина уђе у састав заоставштине.

Рафаиловић тврди да је Љубичановић викао и претио њему и запосленима у канцеларији, а затим је и физички насрнуо на њих.

Љубичановић, како тврди, није имао пуномоћје за заступање у конкретном случају, већ му је дозвољено да присуствује рочишту као правни саветник странака.

"О свему наведеном могу сведочити напред поменута лица, сви запослени у јавнобележничкој канцеларији и још најмање двадесет присутних странака", наводи се у пријави коју је Рафаиловић поднео против Љубичановића.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара