Хапшење због утаје пореза

Једна особа из Суботице ухапшена је због сумње да је са још шесторо суграђана извршила кривично дело утаје пореза и тако је оштетила буџет Србије за више од 25 милиона динара.

Осумњичени за утају пореза ухапшен је у заједничкој акцији инспектора Пореске управе - Пореске полиције и припадника Министарства унутрашњих послова.

У периоду од јануара 2013. до априла 2014. године, у пословним књигама осумњичени је евидентирао лажне улазне рачуне о наводној набавци добара од тзв. „перача" укупне вредности од 49.723.543 динара, са исказаним ПДВ-ом од 8.287.257 динара.

Тај износ је неосновано искористио као претходни порез на који има право одбитка и на тај начин умањио пореску обавезу за наведени износ, наводи се у саопштењу Пореске управе.

У саопштењу се прецизира да је осумњичени продавао поцинковани лим непознатим купцима, без евидентирања промета у пословним књигама, а остварени приход задржао за сопствене потребе, при чему је избегао да обрачуна и плати порез на доходак грађана у износу од 25. 110. 831 динара.

Осумњичени је ухапшен и приведен надлежном тужиоцу на саслушање, након чега су му одузете путне исправе и забрањено напуштање боравишта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво