Тужилаштво тражи 10 година затвора за бившег директора "Галенике"

Због оптужби да је са сарадницима оштетио "Галенику", Тужилаштво за организовани криминал предложило је суду да бившег директора те фармацеутске куће Ненада Огњеновића осуди на јединствену казну од 10 година затвора. За остале оптужене, Тужилаштво је предложило казне од две до шест година затвора.

У завршној речи на суђењу, Тужилаштво за организовани криминал је предложило суду да обавеже Огњеновића да "Галеници" накнади штету у износу од 805.231.504,04 динара, као и да му изрекне забрану обављања позива, делатности или дужности у трајању од 10 година.

Огњеновић се у овом случају терети за четири кривична дела злоупотреба положаја одговорног лица, а током суђења је негирао дело за које се терети.

За некадашњег директора "Велефарма" Драгољуба Вучићевића тужилаштво је предложило казну од шест година затвора, а за власника радње "Павловић" Драгана Павловића две године затвора и одузимање имовинске користи од 6.286.478,03 динара.

За бившег заменика генералног директора "Галенике" Горана Орлића тужилаштво је предложило казну од четири године затвора.

Тужилаштво је предложило да се одговорна лица у привредним друштвима "Фарманари" и "Унихемком" Жељко Јововић и Љубица Прица осуде на казне од пет и четири године затвора, с тим да наложи да се Јововићу одузме и имовинска корист од 162.383.941,80 динара.

За одговорно лице у привредном друштву "Тргошпед-транс" Милана Владовића тужилаштво је тражило казну од пет година затвора и новчану казну од 900.000 динара, а за проценитеља Жељка Бирманчевића.

И одбрана је почела излагање својих завршних речи, а настављају се 16. и 19 јула.

Након излагања свих завршних речи Специјални суд ће заказати изрицање првостепене пресуде.

Овај случај покренут је у мају 2013. године. Против оптуженог власника занатске радње и привредног друштва "Ливница Јеремић" Миодрага Јеремића и директора "Фарматрејда" Радослава Секулића, поступак је обустављен јер су у међувремену преминули.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво