Прешевo, уместо пријављених боја скоро тона пестицида

Цариници су на улазу граничног прелаза Прешево запленили око 1.000 литара пестицида које је возач камиона намеравао да прокријумчари уместо пријављених боја, као и велику количину непријављене робе, укупне вредности од око 5,5 милиона динара.

Прекршај је откривен 4. јула у камиону турских регистарских ознака којим је турски држављанин превозио 21 тону робе из Истанбула за фирму у Новом Пазару, саопштила је Управа царина.

Детаљном контролом камиона цариници су утврдили да нема ничег спорног у вези са 20 тона репро-материјала за текстилну индустрију, али су тада открили и тону кријумчареног товара.

Наиме, уместо паковања пријављених боја, пронађено је око 1.000 литара пестицида.

Напомиње се да је приликом увоза тих супстанци у Србију потребна дозвола Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, као и регистрација увозника, што поменуто новопазарско предузеће није имало.

Такође, заплењена је и велика количина непријављене робе – 11.500 етикета "филип плејн", "келвин клајн" и "томи хилфигер", за коју ће се накнадно утврдити да ли повређује право интелектуалне својине, као и око 9.000 једнократних бријача "бик".

Међу кријумчареним товаром пронађено је и скоро 250 мајица кратких рукава и више од 40 котура украсних текстилних трака "филип плејн" и "томи хилфигер".

Вредност робе је процењена на готово 5,5 милиона динара. Камион и приколица су такође задржани до окончања прекршајног поступка, јер вредност заплењеног товара премашује трећину њихове вредности.

Готово идентичан прекршај догодио се у децембру прошле године на Градини, када су у камиону, уместо декларисаних боја, такође пронађени кријумчарени пестициди.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво