На Градини заплењено више од килограм злата и 43.000 евра

Цариници су у сарадњи са полицијом током викенда на излазној страни граничног прелаза Градина, у два одвојена прекршаја спречили кријумчарење више од килограма златног накита и 43.000 непријављених евра у поставама јакни.

Злато је откривено при детаљној контроли аутомобила марке "порше" белгиских регистарских ознака, у којем је био брачни пар са двоје деце.

На питање цариника, путници су рекли да немају да пријаве ништа сем личног пртљага, али су цариници током детаљног прегледа међу личним стварима путнице и у пртљагу који се налазио у гепеку пронашли кутијице и врећице са златним накитом, саопштила је Управа царина.

Пронађено је више од килограма златног накита, међу којим је било – осам огрлица тешких готово 550 грама, четири наруквице од око 330 грама, два прстена и 23 златника различите величине и грамаже од укупне тежине од преко 170 грама, чија је вредност готово три и по милиона динара.

Још један прекршај на Градини откривен је и 1. јула у аутомобилу марке "мерцедесу" немачких регистарских ознака којим су путовала двојица немачких држављана турског порекла.

На питање царинских службеника да ли имају нешто да пријаве, одговор је гласио да имају само лични пртљаг.

Међутим, у џепу шорца који је сувозач носио на себи пронађено 12.000 евра.

Потом је и пртљагу 40-годишњег возача откривене непријављен новац у износу од 51.000 евра.

Новчанице у апоенима од по 500 евра биле сакривене тако што су претходно биле умотане у фолију, па зашивене у поставе три јакне.

"Како новац нису пријавили, путницима је, сваком појединачно, враћен износ од по 10.000 евра, док је остатак од 43.000 евра задржан до окончања прекршајног поступка", наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво