Симулирали откуп и набавку печурака 

У координираној акцији Пореске управе Републике Србије - Пореске полиције и припадника Службе за борбу против организованог криминала, која је спроведена претходних дана, поднета је заједничка кривична пријава Тужилаштву за организовани криминал, а покренута је против 24 лица.

Како се у саопштењу каже од тог броја девет је припадника организоване криминалне групе због постојања основа сумње да су протекле године извршили више кривичних дела чиме су оштетили буџет Републике Србије за 91.7 милиона динара и противправно прибавили имовинску корист од милијарду динара.

Том приликом, осам лица је извршило кривично дело пореска утаја тако што су током 2017. године симулирали откуп печурака од пољопривредних газдинстава на домаћем тржишту, као и набавку печурака, компоста за производњу и гајбица. 

На тај начин, наводи се, прибавили су и евидентирали 296 лажних улазних рачуна о наводној набавци печурака у укупној вредности од 550 милиона динара и исказали ПДВ у износу од 50 милиона динара, а који су неосновано користили као претходни порез у поднетим пореским пријавама. 

Истовремено, новац је уплаћен "перачким" фирмама на име наводног откупа печурака, затим је подизан са рачуна од стране чланова организоване криминалне групе и потом је враћен осумњиченима. Против њих је поднета кривична пријава, речено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво