Косово, хапшење осумњичених за тероризам

Косовска полиција ухапсила је јутрос три особе осумњичене за тероризам и по налогу тужиоца одредила им притвор од 48 сати.

Осумњичени Р. К., А. А. и Л. М. ухапшени су у регионима Призрена и Србице. Њихово хапшење је наставак акције од петог јуна ове године, када су ухапшене две особе због припреме терористичких дела.

Суд је констатовао да постоји основана сумња да је 2. јуна Г. Ш. намерно позвао Е. Х. на припрему терористичких дела на Косову и да га је наводио да изврши самоубилачки напад над припадницима Кфора и на другим местима где се крећу грађани.

Е. Х. је осумњичен и за планирање набавке оружја и експлозивног материјала са циљем да се изведу терористички акти, наведено је у саопштењу суда.

Г. Ш. је осумњичен и да је, као белгијски држављанин, у мају до 2. јуна, планирао припрему терористичких аката у Белгији и Француској.

У претресу објеката данас ухапшених особа, полиција је пронашла пушку АК 47, три оквира за исту пушку, ваздушну пушку, револвер марке "колт", двоглед, стране аутомобилске таблице, као и електронску опрему која може да се користи за извршење кривичног дела и која ће бити анализирана у наставку истраге.

Полицијска операција је спроведена у блиској координацији и сарадњи са немачким властима, које су такође реализовале међународну потерницу Основног суда у Приштини против осумњиченог Б. Б.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи