Министарство правде нема информације о хапшењу Мише Банане

Министарка Нела Кубуровић рекла је да Министарство правде за сада нема информације о томе да ли је, како су пренели медији, у Бразилу ухапшен Родољуб Радуловић, звани Миша Банана (69), који важи за блиског сарадника Дарка Шарића.

"Све док надлежно министарство из Бразила не обавести Министарство правде Србије да је лице ухапшено и да ли постоје захтеви за изручење, Министарство правде не располаже никаквим подацима. Имамо информације из медија и онолико колико нам је познато за сада, у току је поступак утврђивања идентификације да ли се ради о лицу које се налази на потерници", рекла је Нела Кубуровић.

Иначе, Радуловић се налази на потерници на основу наредбе Вишег суда у Београду из 2011. године, а у бекству је седам година и суди му се у одсуству под оптужбом да је заједно са Дарком Шарићем и осталима учествовао у шверцу 5,7 тона кокаина.

Министарка Кубуровић каже да тек након што се установи идентитет ухапшене особе, надлежно министарство из Бразила обратиће се Министарству правде Србије како би се доставиле адекватне информација бразилским властима.

"Све док то не стигне, Министарство правде апсолутно и даље нема никакве везе са тим предметом, а верујте да ћемо медије обавестити ако било какав захтев стигне из министарства Бразила", рекла је Кубуровићева.

Према наводима медија, полиција у Бразилу пронашла је одбеглог Родољуба Радуловића, званог Миша Банана (69), блиског сарадника Дарка Шарића, а наводно је имао код себе лажни пасош.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво