Градина, пронађени кокаин и новац

Цариници су у сарадњи са полицијом запленили у четвртак на граничном прелазу Градина 15.000 непријављених евра и мању количину кокаина, док су на железничкој станици у Прешеву у празним купеима открили резани дуван без власника, саопштено је из Управе царина.

На граничном прелазу Градина, двојица немачких држављана турског порекла која су била у "бе-ем-веу" немачке регистрације рекли су да немају ништа да пријаве, али је приликом детаљног прегледа у сувозачевој паклици цигарета пронађена мања количина кокаина, због чега је путник поведен на лични претрес.

Царина наводи да је путник, на путу од аутомобила до царинске просторије у нади да цариници неће приметити, извадио из доњег веша свежањ новчаница и покушао да их стави у торбицу која је већ била прегледана.

Цариницима су, међутим, после личног претреса пребројали новац и установили да се ради о суми од 28.650 евра.

Како је и у возачевој торбици пронађено 3.350 евра, а путници су навели да је пронађени новац заједнички, сваком понаособ је враћен износ од 10.000 евра, а остатак од 12.000 је привремено задржан.

Истога дана, мало после поноћи, на улазној страни железничке станице у Прешеву, заплењено је 20 килограма резаног дувана.

Прекршај је откривен када су цариници ради контроле ушли у воз који је саобраћао од Солуна до Београда и у три празна купеа првог вагона открили кријумчарену робу.

Реч је 20 картонских кутија и четири кесе резаног дувана, укупне тежине око 24 килограма, сакривених испод седишта.

Како нико од путника није пријавио да је дуван његов, па је заплењена роба предата царинској испостави у Прешеву.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво